четвъртък, 15 март 2018 г.

Тиквена баница


На Бъдни вечер ми се получи по-добре. Не знам защо. А може би знам. Само за Бъдни вечер готвя с искрено желание и ентусиазъм... И всичко става разкошно.
Особено с домашна тиква!
Едва ли ще блесна с рецепта за тиквеник, но ето ги и моите съставки за плънката:

500-600г настъргана тиква (или в чопър)
1 ч.ч. захар (може и кафява)
1 с.л. канела
1 шепа счукани орехи

Намазах с малко олио между всеки 2 кори, които навих:


С четка намазах и отгоре:

 Пекох до зачервяване:

А ето я и след поръсването с пудра захар - по-красиво стана!



---

И още една баница...


Тъй като корите ми бяха твърде много и останаха, след 2-3 дни направих и малка баничка със сирене:

Беше изцяло с мандраджийски продукти и стана по-вкусна от всякога... тайната на добрата кухня: качествените съставки!


Няма коментари:

Публикуване на коментар