четвъртък, 24 август 2017 г.
Бутерки с шунка и гауда
Светкавична закуска или вечеря, и много вкусна!
Правила съм най-разни варианти на соленки с бутер-тесто през годините, естествено, и винаги много са се харесвали на семейството ми. Но откак ми хрумнаха точно тези банички, домашните просто ме обожават :) Станаха им любими.
Ето как ги правя:
2 пакета охладено бутер-тесто
Шунка "слайс"
Сирене "гауда"
1 жълтък за намазване
Сусам или маково семе за поръсване
Разрязвам тестото на големи квадрати. Застилам ги с шунка. Слагам в средата кубче гауда Може и обикновен кашкавал или каквото друго жълто сирене обичате (или имате в хладилника). Все пак, според мен, най-добър резултат се постига с гаудата.
Сгъвам ъглите към средата с максимално застъпване (като плик за писмо). Забождам средата с клечка за зъби.
Мажа с разбития жълтък. Поръсвам с каквито семена имам под ръка. Пека на 180 градуса в предварително загрята фурна.
И не забравяйте айряна!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар