четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Торти! Усмихни се!

Определено не съм повелителката на тортите. Но имам късмета никой вкъщи да не е и голям почитател на жанра, така че на празник скромните ми произведения жънат успех. Откак рискувах сама да правя гвоздея на рождените дни, никой не ще и да чуе за купешка.
Понякога ползвам готови блатове, а напоследък съм пристрастена към един невероятно лесен и вкусен пандишпан, открит в блога на една от моите вдъхновителки.
За крема импровизирам между заквасена сметана, разтопен шоколад и готови кремове без варене (т.нар. инстантни , бррр!) в комбинация с някакви подходящи плодове.

И така, наскоро половинката беше рожденик, така че пак беше време за торта. И понеже той както винаги не пожела да празнува по специален начин, редно беше поне тя да е с домашен блат. Направихме го с дъщерята какаов, защото беше важно кремът да е жълт (в случая - инстантен). Не измислих подходящ плод, затова използвах конфитюр от горски плодове. Украсата - шоколадови перли, подобаващо подредени :)

В приказния блог често е ставало дума за празничните ни торти. И ключовото при украсата е, че: 1/ обичайно е от цветни кокосови стърготини и 2/ изпълнява се от настоящия получател, наричан там за краткост Майстора-декоратор, защото аз нямам нерви за фината работа. Затова този дизайн е моята гордост! :)

С една свещичка стана хем празнично, хем много забавно. А беше и вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар