петък, 28 юни 2019 г.

Кейк с мармалад и шоколадови перли



Имах спешна нужда от идея за нещо, което да става за закуска и за похапване по всяко време. И да е лесно и бързо! Търсих из Интернет. Емиии... от кейка по-подходящо няма. А кейковете са моята стихия. За тях акъл не ща!

Трябва отвреме навреме да измислям нещо различно, за да предотвратя ропота. Не че ми пука особено, просто без него е по-приятно около масата ;)
Огледах шкафа и хладилника. Отворен домашен мармалад от нещо си с недобри шансове да бъде изяден скоро... остатъци от пакетче с шоколадови перлички... добреее... помислих малко и...


Както винаги, продуктите - по реда на влизането им в купата:

3-4 яйца, в зависимост от големината
2/3 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
2/3 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. бяло брашно
1 бакпулвер /в брашното/
1/3 ч.ч. царевично брашно
1/2 бурканче мармалад
Шоколадови перли "на око"

И както винаги, пече се в предварително загрята фурна, на 200 градуса, за 40-45 минути...


/веднага щом излезе от фурната/

Няма коментари:

Публикуване на коментар