На Бъдни вечер ми се получи по-добре. Не знам защо. А може би знам. Само за Бъдни вечер готвя с искрено желание и ентусиазъм... И всичко става разкошно.
Особено с домашна тиква!
Едва ли ще блесна с рецепта за тиквеник, но ето ги и моите съставки за плънката:
500-600г настъргана тиква (или в чопър)
1 ч.ч. захар (може и кафява)
1 с.л. канела
1 шепа счукани орехи
Намазах с малко олио между всеки 2 кори, които навих:
С четка намазах и отгоре:
Пекох до зачервяване:
А ето я и след поръсването с пудра захар - по-красиво стана!
---
И още една баница...
Тъй като корите ми бяха твърде много и останаха, след 2-3 дни направих и малка баничка със сирене:
Беше изцяло с мандраджийски продукти и стана по-вкусна от всякога... тайната на добрата кухня: качествените съставки!
Няма коментари:
Публикуване на коментар